Πρωτοφανής απόφαση: Απαγόρευση κυκλοφορία στα Εξάρχεια και συμμετοχής σε διαδηλώσεις για τους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Εξάρχεια και συμμετοχής σε διαδηλώσεις για τους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ, επέβαλαν οι δικαστικές αρχές, όροι που χαρακτηρίζονται από νομικούς ως καταφανώς αντισυνταγματικοί, καθώς εποστερούν από πολίτες συνταγματικά δικαιώματα. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που παραπέμπει θυμίζει σε άλλες, μαύρες εποχές. 

Όπως μετέδωσε πριν λίγο στο Κόκκινο, ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης σε μια πρωτοφανή απόφαση για την ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης προχώρησε σήμερα ο Εισαγγελέας για τους τρεις συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ.

Απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και απαγορεύεται να έχουν παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων και μεταξύ ΑΣΟΕΕ και Νομικής.

Η απόφαση αναμένεται να προσβληθεί από τους δικηγόρους των συλληφθέντων, ένας εκ των οποίων εργάζεται στα Εξάρχεια κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μεταβεί στην εργασία του.

https://twitter.com/kete_lapongko/status/1284163342739922944?s=20

«Τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα έχει δει με τα μάτια της του πώς η αστυνομία έστησε όλη αυτή την ιστορία και εκεί που βασάνιζε τα παιδιά τα κατηγόρησε και από πάνω, η Δικαιοσύνη που έχει την υποχρέωση να εγγυάται κατά το σύνταγμα τα δικαιώματα όχι μόνο των παιδιών, αλλά οποιουδήποτε κατηγορουμένου, έρχεται και τα καταργεί, παραβιάζοντας η ίδια το νόμο. Δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαδήλωση. Δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας εν έτει 2020», δήλωσε στον txvs η συνήγορος τους Αντωνία Λεγάκη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here