Πρωτοφανές: Η Τουρκία απαγόρευσε στα τουριστικά πλοία να πηγαίνουν σε ελληνικά νησιά-Είναι αντίποινα στις κατασχέσεις τουρκικών πλοίων που δεν είχαν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα

Με μια πρωτοφανή απόφασή της, η Τουρκία ανατρέπει τα τουριστικά δεδομένα στο Αιγαίο, ιδίως στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται δίπλα στις τουρκικές ακτές. Ο Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, απαγόρευσε σε τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά με τα οποία έχουν γραμμές, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί αντίποινα της Αγκυρας για τις κατασχέσεις από τις ελληνικές αρχές,  τουρκικών πλοίων που παραβίαζαν τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας και δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.

Οπως έγινε γνωστό, οι τουρκικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει να ενημερώνουν τις τουρκικές εταιρείες οι οποίες μεταφέρουν τούρκους τουρίστες στα ελληνικά νησιά για την απόφασή τους αυτή.  Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη απόφαση ούτε τα ελληνικά τουριστικά πλοία δεν θα μπορούν να προσεγγίζουν τα λιμάνια της Τουρκίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here