Πρώτη κόντρα στη Βουλή, τα αιτήματα για άρση ασυλίας του Π. Πολάκη-Να συστήσει προανακριτική η ΝΔ

Η πρώτη πολιτική αντιπαράθεση τη Βουλή, αφορά τον Παύλο Πολάκη. Το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για να ασχοληθεί με το εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη για δύο υποθέσεις.

Η πρώτη υπόθεση αφορά την μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για καταγραφή συνομιλίας τους, ενώ η δεύτερη αφορά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος δεν θα ζητήσει άρση της ασυλίας του, αλλά την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καλώντας, παράλληλα της ΝΔ να συστήσει Προανακριτική Επιτροπή.

«Αυτό που θέλω να πω είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής για τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής», ανέφερε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω».

Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι στη δική του περίπτωση «ξέχασε ο εισαγγελέας ότι όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός».

«Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτό, λοιπόν, επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας μέσα από δημόσια ανοιχτή διαδικασία», κατέληξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα είχε τοποθετηθεί ο Παύλος Πολάκης και από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Είμαι εδώ και τους περιμένω και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here