Πρώτη δύναμη στης φοιτητικές εκλογές η…αποχή. Ακολουθεί η ΔΑΠ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ), ενώ τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ).

Ωστόσο πραγματικά πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η αποχή η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξεπέρασε το 50%, ενδεικτικό του υποτονικού και αδιάφορου κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγονται τα τελευταία χρόνια, οι φοιτητικές εκλογές.

Πάντως τα έως στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δείχνουν  ότι  πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,97% , έναντι 16,94% της ΠΚΣ, 16,14% των ΕΑΑΚ, 11,62% της ΠΑΣΠ, 2,87% των Αριστερών Σχημάτων και 0,63% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  ξεπερνά το    53% έναντι 29,38% της ΠΚΣ, 9,51% της ΠΑΣΠ, 2,79% .

Σύμφωνα με στοιχεία  των ΕΑΑΚ . η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42,26% , οι ΠΚΣ  22,20% και τα ΕΑΑΚ 18,17%.

Το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο για τις φοιτητικές εκλογές και ακολούθησε συμπλοκή. Λίγο μετά υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια.

Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here