Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκουν τα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν

Το μυστήριο με το τι απέγινε η «εξαφανισμένη» από τον Μάρτιο του 2014 πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, με τους 239 επιβαίνοντες, θεωρείται μάλλον λυμένο. Το «χαμένο¨αεροσκάφος όντως συνετρίβη κάπου στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ετσι τουλάχιστον δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ που επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το κομμάτι πτέρυγας από Boeing 777 που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη, ανήκει στο μοιραίο αεροσκάφος.

«Η διεθνής ομάδα των εμπειρογνωμόνων έχουν οριστικά επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στην Ρεϊνιόν είναι πράγματι από την πτήση MH370», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας σε τηλεοπτική του δήλωση.«Τώρα έχουμε απτές αποδείξεις ότι η πτήση MH370 έλαβε τραγικό τέλος στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αυτή είναι μία απομακρυσμένη, αφιλόξενη και επικίνδυνη περιοχή» πρόσθεσε ο Ν.Ραζάκ.Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Λίγη ώρα αργότερα ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που μετέχει στην έρευνα δήλωσε ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι το τμήμα του φτερού προέρχεται από το χαμένο Boeing 777, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ακόμη.

Ο Μακοβιάκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε πριν από 515 ημέρες. Το Boeing είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία με προορισμό το Πεκίνο.

Άγνωστος εξακολουθεί να παραμένει ωστόσο ακόμη, ο λόγος που το αεροσκάφος κατέληξε να πετά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό καθώς και η ακριβής τοποθεσία της συντριβής του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here