Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα πήρε η Kατερίνα Σαββαΐδου

ΦΩΤΟ: IN TIME
 
Προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα πήρε η Κατερίνα Σαββαΐδου προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της για την υπόθεση «παγώματος» μεγάλου φορολογικού προστίμου.
Το πρωί της Τρίτης η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων εμφανίστηκε αυτοπροσώπως  στο γραφείο του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση. 

Η κ. Σαββαίδου, εκλήθη την περασμένη εβδομάδα από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγελική  Τριανταφύλλου

ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Σε βάρος της κ.Σαββαίδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του φόρου 20% επι των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Εξαιτίας της εμπλοκής της με την Δικαιοσύνη, η  κυβέρνηση έχει ζητήσει κατ επανάληψη την παραίτησή της υποστηρίζοντας ότι είναι ζήτημα αρχής, αίτημα στο οποίο, όμως,  δεν έχει ανταποκριθεί.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here