Πρόταση εισαγγελέως για Χρυσή Αυγή: Απαλλάσσει την ηγεσία για τη δολοφονία Φύσσα-Μόνος ένοχος ο Ρουπακιάς!-Μ. Φύσσα: Δεν είδαν τίποτα, αθωώνουν εγκληματίες, πόσο να αντέξουμε;

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΩΤ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από 4 χρόνια και 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας  Αδαμαντία Οικονόμου με την πρότασή της, στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απαλλάσσει την ηγεσία της οργάνωσης από κάθε ευθύνη θεωρώντας αποκλειστικό ένοχο τπν Γ. Ρουπακιά!

Η κ. Οικονόμου θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού τον Γιώργο Ρουπακιά και κανέναν άλλον από τους 17 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση ορόσημο για την πορεία της Χρυσής Αυγής. Έτσι ζήτησε την απαλλαγή όλων τους για την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του μουσικού. Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».

Όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή η οποία δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη. Κατά την κ. Οικονόμου ούτε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ούτε ο βουλευτής της περιοχής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ -νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα- ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ούτε διευκόλυναν το δράστη της δολοφονίας, ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν καθώς όλα έγιναν ταχύτατα. Η εισαγγελέας επικαλούμενη τόσο τα ήδη υπάρχοντα στη δικογραφία στοιχεία όσο και εκείνα που προέκυψαν από την επ’ ακροατηρίω διαδικασία, ξεκίνησε να περιγράφει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ από τη στιγμή που ο 34χρόνος μουσικός πήγε με τη σύντροφό του και έναν φίλο τους στην καφετέρια «Κοράλλι» μέχρι που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που η κ. Οικονόμου ζήτησε απαλλαγή για την υπόθεση Φύσσα είναι και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Νίκαιας.

Η Μάγδα Φύσσα

Μετά τη σκέλος αυτό της αγόρευσης της εισαγγελέως, η μητέρα του θύματος, Μάγδα Φύσσα δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;».

Από την αγόρευση της εισγγελέως όπως την μετέφερε η Golden Dawn Watch

Υπήρχαν αστυνομικοί και θα ήταν βεβαία η σύλληψη του δράστη […] μόνο εικασίες υπάρχουν δεν αποδεικνύεται οτι υπήρχε σχεδιασμός […] οι μαρτυρες κατηγορίας κανουν λόγο για όχλο ατομων και συμπλοκή που έρχεται σε αντίθεση με το συντεταγμένοι ο Κοντονικολας κάνει λόγο για όχλο 25-30 ετών που φορουσαν μαύρα […] ο Μελαχροινοπουλος κάνει λόγο για συμπλοκές κάνοντας λόγο ότι έγινε φασαρία και όχι οτι έφαγαν ξύλο. […] δεν ήσαν παρατεταγμένοι ήσαν μπουλούκι, δεν έδωσε κάποιος παραγγελμα […] τα τηλέφωνα είχαν σχέση με το μάζωμα στο «Κοράλλι» αργότερα. [..] πώς είναι δυνατό τα εν λόγω άτομα να είναι συγχρόνως «μπουλούκι» και να είναι και παρατεταγμένα χτυπώντας τα πόδια τους; Η Ζώρζου 25/9/13 κάνει λόγο για «όχλο μαυροφορεμένων».

Η Λεγάτου, Ειδική Φρουρός, στο ακροατήριο καταθέτει «δεν είδα κάποιον να συντονίζει την συμπλοκή, δεν είδα βηματισμό, παράγγλεμα» […] Ο Δεληγιάννης, αστυνομικός, είπε «επικρατούσε γενική σύγχυση και οχλαγωγία» […] Τσολακίδης, αστυνομικος, κατέθεσε ότι είδε μακριά άτομα να συμπλέκονται. […] Ρότας κατέθεσε ότι τα 50 άτομα αυτά δεν τα καθοδηγούσε κάποιος […] προέκυψε ότι ο Άγγος, Τσαλίκης κλπ ήταν συμπτωματική με την παρέα του Φύσσα. Την ώρα που είναι η παρέα του Φύσσα στο «Κοράλλι» δεν υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία, δεν υπάρχει στοχοποίηση του Φύσσα. Ουδείς απο τους φίλους του Φύσσα ισχυρίστηκε ότι ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος και η δολοφονία του σχεδιάστηκε […] η Χρυσουλα […] είπε «δε βλέπω λόγο γιατί να θέλουν να σκοτώσουν τον Παύλο […] ο Ξυπόλυτος είπε «από όσο ξέρω ο Παύλος δεν είχε προηγούμενα με χρυσαυγιτες ή με οποινδήποτε άλλο» […] ο Κοντονικόλας στο ακροατήριο είπε «μπορεί να ήταν άλλος από μας στη θέση του Φύσσα. Ο Μελαχρινόπουλος προανακριτικά είπε «ίσως η επίθεση οφείλεται στη λογομαχία που προηγήθηκε […] θα μπορούσα να ήμουν και γω. Αυτός που έμενε τελευταίος, αυτός θα την πλήρωνε […] ο Ρουπακιάς θα μαχαίρωνε εμένα».

[…] Δεν υπήρχε πρόταση «αυτός είναι ο Φύσσας σκοτώστε τον» […] Ο Χατζηευστρατίου στο ακροατήριο είπε «θα μπορουσα να ‘μαι εγώ στη θέση του Φύσσα. Η Ειρήνη Φύσσα είπε «δεν γνωρίζω αν ο αδερφος μου είχε απειληθεί». Ο Παπαγωργίου, γραμματέας ΧΑ ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει για τον Φύσσα όσο ήταν στην τοπική. […] Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ουδεμία αναφορά κάνουν στον Φύσσα να ήταν στοχοποιημένος. […] Οι Α και Β μάρτυρες ουδεμία γνώση έχουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρά ταύτα ο Α κατέθεσε για πρώτη φορά στο ακροατήριο ότι ο Φύσσας ήταν στοχοποιημένος απο το 2012. Ο Β την 9/11/17 κατέθεσε ότι δε γνώριζε για τον Φύσσα. […] δε γνωρίζει τι εντολή δόθηκε για τον Φύσσα. Οι μάρτυρες αορίστως κάνουν λόγο για στοχοποίηση, οι καταθέσεις τους είναι αντιφατικές και καθόλου πειστικές. Ο Γ καταθέτει «ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος και υπήρχε εντολή από τον Λαγό να τον φάνε, εν γνώσει του Κασιδιάρη και του Μιχαλολιάκου» […]

Ο ανωτέρω μάρτυρας εντελώς αόριστα κατέθεσε ότι ο Φύσσας ήταν στόχος χωρίς να κατονομάζει τα άτομα που πηροφορήθηκε τούτο […] στερείται λογικής το ότι η δολοφονία έλαβε χώρα σε μια καφετέρια κάτω απο τα γραφεία της ΧΑ […] από κανένα στοιχειο δεν αποδειχθηκε οτι η ανθρωποκτονία ηταν σχεδιασμενη απο την ηγεσια της ΧΑ […] Από την άρση των τηλεφ. δεν προκύπτει να δόθηκε εντολή από τον Μιχαλολιάκο στον Λαγό η στον Πατέλη. […] αντιθέτως εμφαίνεται η προσπάθεια Λαγού να λάβει πληροφορίες για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Άλλωστε ποιο θα ήταν το όφελος για το κόμμα της ΧΑ από κάτι τέτοιο; Το αντιθετο θα συνέβαινε. Γιατί να το διαπραξουν το συγκεκριμένο βράδυ που είχε τον ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι σε απόμερο σημείο. […] Αυτά γίνονται εν κρυπτώ και με τη συμμετοχή λίγων ατόμων […] ο Παπαγεωργίου κατεθεσε η ανθρωποκτονία Φύσσα ήταν τυχαία, δε θεωρώ οτι ξεκίνησαν με σκοπό να σκοτώσουν. Ο Χατζηευστρατίου ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ ήρθαν οργανωμένοι για να δείρουν. Επίσης τούτο προκύπτει από την απολογία Δήμου έλαβε μήνυμα και του ειπε ο Κομιανός «ποια τοπική ρε εδώ πάμε για μάχη».

Ακόμη ο Χατζησταματης στην ειδική ανακρίτρια εφέτη ανέφερε οτι ο Ρουπακιας του έδωσε την εντύπωση ότι έκανε αυτή την πράξη για να ανέβει τα μάτια των άλλων […] και η μάρτυρας Καραγιαννίδου κατέθεσε επι λέξει «δεν ξερω αν ήθελε εξ αρχης να τον σκοτώσει αλλά από το σημείο που τον μαχαίρωσε ήταν σαφές οτι θα τον σκότωσε […] οι φίλοι του θωρούν οτι δόθηκε εντολή απο τον Μιχαλολιάκο χωρίς όμως να μπορούν να στοιχειοθετήσουν […] Όπως προκύπτει από αποδεικτικό υλικό ο Καζαντζόγλου φορούσε μια λευκή φόρμα και βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Η ενδυματολογική του […] επιβεβαιωνεται απο τον Ρουπακια και τη Χρυσούλα Ρουπακιά. […] ουδείς αναφέρει ότι ήταν πλησίον στον Π. Φύσσα. Αν ήταν στην ομάδα των προαναφερομένων ατόμων θα ειχε γίνει ορατό απο το χαρακτηριστικό ρούχο και θα είχε γίνει ορατό από τον Νικολάου. […] το κατηγορητήριο κάνει λόγο για άμεση συνδρομή, αναφέρει τη διάταξη της απλής συνέργειας. Επομένως δεν συντρέχουν στοιχεία της αντικειμενικής συνέργειας ούτε και απλής, ούτε για τον Καζαντζόγλου ούτε για τους παραπάνω κατηγορούμενους που κατηγορούνται για απλή συνέργεια. […] ενόψει των ανωτέρω προτείνω απαλλαγή Άγγου, Αναδιώτη, Δήμου, Καλαρίτη, Κομιανού, Κορκοβίλη, Μιχάλαρου, Πατέλη, Σαντοριναίου, Σταμπέλου, Τσακανίκα, Τσορβά, Χρυσαφίτη, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με δόλο [όλοι όσοι κατηγορούνται για απλή και άμεση συνέργεια]. Περαιτέρω στον Ρουπακιά αποδίδεται η κατηγορία ότι έφερε όπλο σύμφωνα με […] εξαλειφεται το αξιόποινο και παύει η ποινικη δίωξη μεχρι και τις 31/3/16.

Σχετικά με την πράξη της οπλοχρησίας προτείνω την ενοχή για παράνομη οπλοχρησία. Μετά από αστυνομική έρευνα βρέθηκε να κατέχει παράνομα έναν ηλεκτρικό εκκενωτή – τέιζερ. […] Οι συσκευές αυτές χαρακτηρίζονται ως όπλα. […] προτείνω την ενοχή για την εν λογω πράξη παράνομη οπλοκατοχή. Για έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία Άγγου, βρέθηκε να κατέχει […] προτείνω την ενοχή για παράνομη οπλοκατοχή.. […] ένα μαχαίρι εκατοστών […] και ένα μαχαίρι εκατοστών […] εντός δερμάτινης θήκης των οποιων η κατοχή δικαιολογειται για επαγγελματική χρήση […] προτείνω απαλλαγή για κατοχή των ανωτέρω. […] στην οικία του Καζαντζόγλου βρέθηκαν κροτίδες χρώματος ροζ και έφεραν ενδείξεις. […] τα εν λόγω πυροτεχνήματα εμπίπτουν και χαρακτηρίζονται ως κροτίδες, είναι παράνομες και προτείνω την ενοχή του για την εν λόγω παράβαση. Σε έρευνα στην οικία του Μιχάλαρου βρέθηκε να κατέχει μαχαίρι εκατοστών […] χρώματος μαύρου […] σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. […] έκθεση πραγματολογικής πραγματογνωμοσύνης, προέκυψε ότι η κατοχή δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση, συνεπώς δε θεωρείται όπλο και προτείνω την απαλλαγή του ως προς αυτό. Αντίθετα η μεταλλική ράβδος που βρέθηκε θεωρείται όπλο συνεπώς η κατοχή του άνευ άδειας είναι παράνομη και προτείνω την ενοχή του για παράνομη οπλοκατοχή. Στην οικεία του Πατέλη βρέθηκε να κατεχει παρανομα απο κοινου με τη συζυγό του όπλα και φυσίγγια που σύμφωνα με την υπ’ αριθμ…τα ως ανω φυσιγια ειναι ενεργά και χαρακτηριζονται πυρομαχικά και προετέινω την ενοχή αυτού. Ο κατηγορούμενος Σαντοριναίος κατελήφθη να κατέχει μηχανικό πιστόλι […] προετείνω την ενοχή για την κατοχή φυσιγγίων και του μηχανικού πιστολιού και την απαλαγή του για τα ανενεργά φυσίγγια […] Ο κατηγορούμενος Τσακανίκας κατελήφθη να κατέχει έναν γεμιστήρα […] πρόκειται για αεροβόλο όπλο, προτείνω την απαλλαγή του για παράνομη οπλοκατοχή.

Η αγόρευση συνεχίζεται για τις υπόλοιπες υποθέσεις της δίκης και συγκεκριμένα για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here