Πρόστιμο 600.000 ευρώ σε Wind, Vodafone, OTE και Cosmote

Με το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 150.000 που θα μπορούσε να επιβάλει τιμώρησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τέσσερις εταιρίες τηλεφωνίας για μη νόμιμες τηλεφωνικές κλήσεις, με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ελέγχθηκε η δραστηριότητα των εταιρειών Wind, Vodafone, OTE και Cosmote με επιτόπιο έλεγχο τόσο στις εγκαταστάσεις των ίδιων των εταιρειών όσο και στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων με αυτές εταιρειών πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Από τον έλεγχο των αρχείων κλήσεων των εταιρειών προέκυψε για τις εταιρίες μεγάλος αριθμός μη νόμιμων κλήσεων. Παράλληλα, η Αρχή εξέτασε τις διαδικασίες που εφαρμόζoυν οι εν λόγω εταιρείες και έκρινε ότι, αν και έχουν βελτιώσει κάποιες από αυτές, δεν εφαρμόζουν στην πράξη κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πλήρη νομιμότητα της δράσης τους.

Για το σύνολο των παραβάσεων, η Αρχή επέβαλε στην κάθε εταιρεία πρόστιμο 150.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί το μέγιστο δυνατό πρόστιμο σύμφωνα με την προ Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων νομοθεσία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here