Προσπάθησε να περάσει με αδήλωτα 65.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν οι 18.000

Οι Τελωνειακοί και οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι στο Συνοριακό Σταθμό Διέλευσης Κήπων βρήκαν κρυμμένα σε δύο μπουφάν Ελληνα εμπορου 65.000 ευρώ και κατάσχεσαν τις 18.000 ενημερώνοντας παράλληλα την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων.

Οι τελωνειακοί είτε είχαν πληροφορίες είτε απλώς τους φάνηκε ύποπτο ότι ο έμπορος είχε στο αμάξι του δυο μπουφάν. Τα χρήματα ανιχνεύθηκαν απο εκπαιδευμένο σκύλο (ομως υπάρχον και σκάνερ που πιάνουν το «πάκο» ως βιβλιο, όμως λογω του σχήματος των χαρτονομισμάτων, οι τελωνειακοί καταλαβαίνουν ότι δεν ειναι βιβλίο. Επίσης ανιχνεύεται η μεταλλική λωρίδα τους)

Ο έμπορος είναι κάτοικος Ξάνθης

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι την επιβολή των capital controls το όριο -όπως και σε ολόκληρη την ΕΕ όταν βγαινει κάποιος απο χώρα της και παει σε ζώνη εκτός ΕΕ-, ήταν τα 10.000 ευρώ. Μετά το 2015 απο την Ελλάδα επιτρέπεται να βγάλει κάποιος σε ρευστό μέχρι 2.000 ευρώ κατ΄άτομο και το επιπλέον ποσό πρέπει να το δηλώνει. Αν δεν δηλωθεί κατάσχεται το 25% και το υπολοιπο (αν θεωρηθεί ύποπτης προέλευσης) μπορει να δεσμευθεί μέχρις ότου γίνει έλεγχος απο την ΑΑΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here