Προσπάθεια να μαζέψουν άρον-άρον τον Μητσοτάκη στη ΝΔ: Μιλούσε για 7ήμερη λειτουργία επιχειρήσεων όχι εργασία

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις και τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η εξαγγελία του για 7ήμερη εργασία, χωρίς να πείσει, κατέβαλε το γραφείο τύπου της ΝΔ, κατηγορώντας για ..γκάφα το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως αναφέρει στις εξηγήσεις που δίνει η ΝΔ, μαζεύοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο αρχηγός αναφερόταν σε 7ήμερη λειτουργία επιχειρήσεων και όχι εργασία εργαζομένων. Αναφέρει μάλιστα το παράδειγμα της Παπαστράτος όπου εφαρμόζεται η 7ήμερη λειτουργία και όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερο.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης το μεσημέρι στην συνέντευξη του δεν έκανε κανένα λάθος, ούτε εννοούσε λειτουργία. Ηταν σαφής. Αντιπαρέβαλε την 5νθήμερη εργασία με την 7ήμερη, έβαλε ως προυπόθεση τη συμφωνία των εργαζομένων της επιχείρησης και τις αυξημένες απολαβές.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε «13η σύνταξη» ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το Υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας “Παπαστράτος” και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της.

Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους.

Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here