Προσπαθεί να μαζέψει στα ασυμάζευτα τώρα ο Γεραπετρίτης

 

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με την απαράδεκτη σύνδεση της απλής αναλογικής με την άνοδο του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία του μεσοπολέμου επιχείρησε να δώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μέσω του Alpha μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του στη Βουλή.
Έτσι, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «δεν περίμενα να είναι όλοι γνώστες της ιστορίας και ούτε περίμενα να υποδεχτεί ο καθένας όπως πρέπει τα ζητήματα αυτά. Είναι πάρα πολύ σαφής η τοποθέτηση που έκανα. Έκανα μία περιγραφή της κατάστασης. Η απλή αναλογική εισάγεται για πρώτη φορά με το σύνταγμα της Βαϊμάρης το 1919.
Έκτοτε εφαρμόζεται και στην Ελλάδα σε ορισμένες εκλογικές αναμετρήσεις και στην Ευρώπη. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου είχαμε εξέλιξη φαινομένων πολιτικών, που ήταν ρήξεις, είχαμε καθεστώς απλής αναλογικής. Η απλή αναλογική ενέχει το στοιχείο του κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων, που οδηγεί σε μία σχετική αποσύνθεση σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα».
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «είναι προφανές λοιπόν ότι ήταν ένα σχόλιο αποτύπωσης. Αυτονοήτως δεν οφείλεται η απλή αναλογική για τον ναζισμό ή τον φασισμό, αυτονοήτως δεν μπορείς να αποδώσεις στην απλή αναλογική τα προβλήματα πολέμων και εμφυλίων».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here