Προσοχή στην Ιοκάστη-Χτυπά με βροχές και χιόνια το επόμενο διήμερο

Η Ιοκάστη,  είναι το κωδικό όνομα του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το επόμενο διήμερο τη χώρα κακοκαιρία του επόμενου διημέρου, όπως προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή Δήμων, φορέων και πολιτών, καθώς η «Ιοκάστη» αποτελεί ένα βαθύ και καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, που θα προκαλέσει καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Το έκτακτο δελτίο το οποίο ανακοινώθηκε στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, αφορά στο Σάββατο.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και οι κατά τόπους- κυρίως δε στα πελάγη- θυελλώδεις άνεμοι.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω εφιστάται η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων- δήμων και πολιτών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την Κυριακή 11/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και από το μεσημέρι και έπειτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here