Προσλήψεις με μοριοδότηση, η λύση στο θεμα των συμβασιούχων του ΟΑΕΕ

Με 150 επιπλέον προσλήψεις προσωπικού στα ασφαλιστικά Ταμεία, θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με του 150 συμβασιούχους του ΟΑΕΕ, που αν και έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις, εν τούτοις δεν έχουν ακόμη γυρίσει στη δουλειά τους.
Την απόφαση του, να προτείνει την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης, μετά από συνάντηση που είχε στη Βουλή με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων. Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.
Η αύξηση του αριθμού των προσλήψεων θα συνδυασθεί με επιπλέον μοριοδότηση των συγκεκριμένων συμβασιούχων στον επόμενο διαγωνισμό. Ειδικότερα για τον ΟΑΕΕ αναμένεται να γίνουν 150 προσλήψεις, αντί για τις 50 που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

Πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος εξερχόμενος της Βουλής, μετά τη συνάντηση, έγινε αποδέκτης της έντονης δυσαρέσκειας των πρώην συμβασιούχων. «Τα παιδιά μας πεινάνε κύριε Κατρούγκαλε. Πώς θα ζήσουμε χωρίς δουλειά; Προσλαμβάνετε τις καθαρίστριες, ανοίγετε την  ΕΡΤ και εμάς μας ξεχάσατε;»

Το πρωί της Παρασκευής οι συμβασιούχοι είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο γραφείο του κ. Στρατούλη απαιτώντας δίκαίωση. «Είμαστε οι μόνοι που αν και έχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν, δεν έχουν δικαιωθεί», υποστηρίζουν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here