Προσγειώθηκε με απόλυτη ασφάλεια η απευθείας πτήση της Qantas από την Νέα Υόρκη στο Σίδνεϋ

 

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

 

Ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα, και μάλιστα ένα λεπτό νωρίτερα, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ, η μεγαλύτερη σε διάρκεια και απόσταση πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Η προσγείωση έγινε ακριβώς στις 19:44 τοπική ώρα. Η πτήση διήρκεσε 19 ώρες και 19 λεπτά. Η διάρκεια της πτήσης από τους ειδικούς της Qantas είχε υπολογιστεί αρχής εξαρχής σε 19 ώρες και 20 λεπτά.

Για πολλές ώρες, η πτήση QF7879 από την Νέα Υόρκη, πήγαινε μαζί με την πτήση QF12 της ίδιας εταιρείας, που όμως είχε απογειωθεί από το Λος Άντζελες. Η πτήση από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϋ πετούσε στα 40.000 πόδια. Και η πτήση QF7879 από την Νέα Υόρκη, στα 42.000 πόδια.

Μόλις η Qantas από την Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο JFK ήρθε σε επαφή με τον ελεγκτή εναέριας Κυκλοφορίας του αεροδρομίου στο Σίδνεϋ, έλαβε οδηγίες για προσγείωση στον διάδρομο 16 R. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε ομαλά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με απόλυτη ασφάλεια, και ο Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας από τη συχνότητα επικοινωνίας αστειεύτηκε με τον Κυβερνήτη σχετικά με την κόπωσή τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here