Προσφυγόπουλο σκεπάζει με την κουβέρτα του τραυματισμένο αδέσποτο σκύλο

Ο 8χρονος Hüseyin el-Hasan είναι πρόσφυγας από την Συρία και σήμερα ζει με την οικογένειά του στην πόλη Kilis της Τουρκίας, διωγμένοι από τον πόλεμο που μαίνεται πίσω στην πατρίδα του. Πρόσφατα το όνομά του έκανε τον γύρω των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο, όταν εντόπισε ένα τραυματισμένο σκύλο στην άκρη του δρόμου και αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να του σώσει τη ζωή.

Ο μικρός Hüseyin εντόπισε σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι του τον αδέσποτο σκύλο, που είχε χτυπηθεί από κάποιο διερχόμενο όχημα, μόνο του και τραυματισμένο πολύ σοβαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε να τον βοηθήσει όπως μπορούσε.

Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν και πολλά που μπορούσε να κάνει μόνος του για να ανακουφίσει το πληγωμένο ζώο, αυτό δεν τον εμπόδισε τουλάχιστον από το να προσπαθήσει. Αρχικά έφερε μια κουβέρτα από το σπίτι του και σκέπασε με αυτήν τον σώμα του σκύλου, για να τον κρατήσει ζεστό κι αμέσως μετά ειδοποίησε κάποιους άλλους να φωνάξουν βοήθεια.

Λίγο αργότερα στο σημείο η βοήθεια έφτασε και ο τραυματισμένος σκύλος μεταφέρθηκε άμεσα σε ένα κτηνιατρείο. Ο Hüseyin καθόταν περιμένοντας καρτερικά δίπλα στον σκύλο, χαϊδεύοντάς τον μέχρι να έρθουν να τον πάρουν.

Δυστυχώς το ζώο δεν τα κατάφερε και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Ο Hüseyin καταρρακώθηκε όταν έμαθε τη δυσάρεστη εξέλιξη. Η ιστορία του όμως έφτασε μέχρι τα αυτιά του Δημάρχου της πόλης, Cuma Özdemir, που τον επισκέφθηκε στον σπίτι του για να γνωρίσει εκείνος και την οικογένειά του και να το τιμήσει για την τόσο γενναία και συγκινητική πράξη του και όσα έκανε για τον σκύλο.
Μάλιστα του έκανε δώρο και καινούργιες κουβέρτες για να αντικαταστήσει εκείνη που ο μικρός χρησιμοποίησε για να σκεπάσει το ζώο.

lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here