Προσφυγή στο ΣτΕ για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οδηγείται το θέμα της αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, μετά την προσφυγή που κατατέθηκε από γονέα μαθητή Δημοτικού.

Με την προσφυγή ζητείται να κηρυχθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση  του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Σύμφωνα με το νέο καθεστώς η εισαγωγή μαθητών στα πειραματικά σχολεία θα γίνεται πλέον μέσω κλήρωσης, ενώ εξετάσεις προβλέπονται μόνο για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία.

Όπως επισημαίνει ο γονέας στην προσφυγή του, το νέο νομοθετικό καθεστώς στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε πρότυπο Γυμνάσιο. Και αυτό γιατί διαχωρίζονται πλέον τα πρότυπα από τα πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το μέχρι τότε καθεστώς που είχε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία και συνιστούσαν ένα ξεχωριστό τύπο σχολείου.

Τονίζει ακόμη ότι το νέο σύστημα απαγορεύει –επί ποινή αποκλεισμού- να δηλώσει  προτίμηση για τη συμμετοχή του στη διαδικασία εισαγωγής σε περισσότερα του ενός πρότυπα ή πειραματικά Γυμνάσια της Αττικής.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here