Προσάραξε στο λιμάνι της Ιου το Blue Star Patmos-Στην ακτή οι 205 επιβάτες

Στην είσοδο του λιμανιού της Ίου, προσάραξε στις 1.30 το πρωί και παρουσίασε μικρή εισροή υδάτων, σύμφωνα με το Λιμενικό, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos».

Οι 205 επιβάτες του, μετεπιβιβάσθηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν «Super Jet» και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου. Στο πλοίο επέβαινε επίσης πλήρωμα 87 ατόμων. Στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει έως ότου  ελεγχθεί από δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του

Στο «Blue Star Patmos» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ανάφη είναι φορτωμένα 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Η εταιρεία BLUE STAR FERRIES, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή της για το περιστατικό τα εξής: «Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της ‘Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα.»

AΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here