Προσαγωγή 4 ατόμων επειδή σκόπευαν να ανοίξουν πανό διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του λιμανιού στο Πειραιά-Δρίτσας: Να τους ζητήσουν συγγνώμη

 

 

Η αστυνομία προσήγαγε προληπτικά στο Ατ Ακροπόλεως, για  διακρίβωση ταυτότητας, 4 πολίτες του Πειραιά, επειδή σκόπευαν να ανοίξουν πανό διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του λιμανιού στον Πειραιά, κατά την επίσκεψη του κινέζου προέδτου στο μουσείο της Ακρόπολης.

Για το θέμα, ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών,έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, στην περιοχή της Ακρόπολης, η αστυνομία προσήγαγε για εξακρίβωση στοιχείων τέσσερις γυναίκες και άνδρες, δημότες Πειραιά και μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες Α΄ Κοινότητας – Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»,  επειδή σκόπευαν να ανοίξουν ένα πανό διαμαρτυρίας για την επέκταση προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Με απορία και ανησυχία, ρωτάμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.  κ. Καραμαλάκη, πιστεύουν πράγματι ότι, οι πολίτες που θέλουν να προβάλουν τη διαμαρτυρία τους για οποιοδήποτε θέμα εντός των πλαισίων της νομιμότητας, πρέπει προηγουμένως να πάρουν την άδειά τους; Γιατί αν το πιστεύουν πράγματι, τους πληροφορούμε ότι κινούνται εκτός των πλαισίων και του Συντάγματος και των νόμων του Ελληνικού Κράτους. Εάν δεν το πιστεύουν, οφείλουν αμέσως να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν με την προσαγωγή τους, να τους αφήσουν ελεύθερους και να ελέγξουν όσους έδωσαν τέτοιες εντολές, ώστε να αποτρέψουν και τώρα και στο μέλλον κάθε αυθαιρεσία.».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here