Προς την κυβέρνηση: Περιμένοντας το εμβόλιο να μην συνηθίσουμε το θάνατο!

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Η κυβέρνηση περιμένοντας το εμβόλιο μοιάζει σαν να έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοιού και μερικές φορές δείχνει σαν να εφαρμόζει σιωπηλώς σχέδιο “ανοσία της αγέλης”… Γιατί το λέμε αυτό; Για τους εξής λόγους:

  1. Παρότι το lockdown συμπληρώνει ένα μήνα, τα κρούσματα μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς όμως οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα πιο υψηλά επίπεδα, ενώ οι άνθρωποι που χάνουν καθημερινά την ζωή τους είναι σταθερά πάνω από εκατό . Πολλοί από αυτούς δεν έχουν προλάβει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, οι οποίες δεν υπάρχουν πια γιατί είναι όλες γεμάτες. Βλέπετε οι υποσχέσεις που έδινε η κυβέρνηση την περασμένη Ανοιξη ότι θα λειτουργούν το Φθινόπωρο περίπου 1200 ΜΕΘ αποδείχθηκαν ψεύτικες. Η χώρα σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους είναι στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης, όπως έγραψε πρόσφατα ο ξένος τύπος. Μία είδηση που φυσικά οι έλληνες που ενημερώνονται απο τα τα πιο πολλά και πιο μεγάλα ΜΜΕ ποτέ δεν την έμαθαν, και δεν την ακουσαν, αφού ότι δυσαρεστεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, φροντίζουν, να την εξαφανίζουν. Οπως και την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα…

  2. Μπροστά στο αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε με τον πρόχειρο τρόπο που προετοίμασε την χώρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ψάχνει σανίδα σωτηρίας της, στο εμβόλιο. Η κυβέρνηση πουλάει ελπιδα με το εμβολιο για να περάσουν σε δεύτερη μοίρα οι θάνατοι, οι διασωληνώσεις, τα κρούσματα παρά τις φωνές των γιατρών και των νοσηλευτων, που δίνουν καθημερινά την μάχη για να σώσουν ανθρώπους σε συνθήκες πολεμικής εκστρατείας. Καλά κάνει και οργανώνει τον μηχανισμό ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα, να είναι όλα έτοιμα για να αρχίσουν αμέσως οι εμβολιασμοί. Δεν ειναι δυνατον όμως, να περνάνε σε δεύτερη ειδησεογραφική μοίρα οι θάνατοι και να κυριαρχεί το εμβόλιο που … θα ρθει. Μοιάζει με διάθεση αποπροσανατολισμού των πολιτών από την σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Λάθος αξιολόγηση.

  3. Το lockdown, – που ήταν αποτέλεσμα της ολιγωρίας η έστω της λαθεμενης εκτίμησης της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες για το μέγεθος του κινδύνου από το δεύτερο κύμα – δεν έχει καμία σχέση με εκεινο της Ανοιξης. Γι΄αυτό τα κρούσματα μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Το έχουν παραδεχθεί όλοι οι ειδικοί. Ουσιαστικά ισχύει μόνο για καταστήματα ένδυσης , υπόδησης και εστίασης και όσους θα πήγαιναν σε αυτά τα καταστήματα. Μία ματιά μόνο στα αυτοκiνητα που κυκλοφορουν, στα μποτιλιάρισμα όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους αλλά και στους περιφερειακούς είναι αρκετή για να καταλάβεις ότι το lockdown, είναι χαλαρό. Έλεγχοι δεν γίνονται , τα μπλόκα της αστυνομίας είναι ελάχιστα κι αυτό είναι όπως φαίνεται είναι από την αρχή μία σταθερή επιλογή της κυβέρνησης, για να περιορίσει το οικονομικό κόστος , από μία γενικευμενη και αυστηρή εφαρμογή του.

  4. Ουσιαστικές προσπάθειες να ενισχυθεί περαιτέρω το ΕΣΥ δεν γίνονται πλέον. Για τα μάτια του κόσμου ανακοινώθηκε η πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου 300 γιατρών, που ούτως η άλλως υπηρετούσαν στο ΕΣΥ με άλλου είδους συμβάσεις. Νοσηλευτικο προσωπικό δεν έχει προσληφθεί ενώ νέες ΜΕΘ ανοιγουν με το σταγονόμετρο. Για να θολώσει τα νερά ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες την βοήθεια στο ΕΣΥ ορισμένων ιδιωτών γιατρών.. Καλοδεχούμενη αλλά σταγόνα στον ωκεανό.

Μία συμβουλή στην κυβέρνηση και σε όλους όσους σκέφτονται όπως αυτή, τούτες τις δύσκολες μέρες: Περιμένοντας το εμβόλιο, να μην συνηθίσουμε το θάνατο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here