Προς σκληρό lockdown η Αθήνα: 800 τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό τομέα

Tεράστιο φαίνεται πως είναι το πρόβλημα στον Κεντρικό τομέα της Αθήνας με τα ενεργά κρούσματα να είναι περίπου 800.

Σήμερα ο κεντρικός τομέας, δηλαδή οι δήμοι Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, είναι στο πορτοκαλί, ωστόσο η τάση είναι αυξητική και δεν αποκλείεται να γίνει τελικά κόκκινη που σημαίνει ότι θα επιβληθούν νέα μέτρα και σκληρό lockdown.

Μάλιστα όπως είπε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο κεντρικός τομέας Αθήνας, με μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων, μεγάλη αυξητική τάση, ενώ η κάλυψη των ΜΕΘ υπερβαίνει το 60% που είναι και το μεγάλο μας άγχος. Αν δούμε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ φτάσει το 80% στην περιοχή Αττικής, κυρίως στην περιοχή του κεντρικού τομέα, τότε θα παρέμβει η επιτροπή».

Και συμπλήρωσε: «Με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα έχουμε επιδείνωση της επιδημίας, είναι σαφές αυτό. Όλα θα αυξηθούν, και τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις, το ζήτημα είναι να γίνει σε ανεκτό επίπεδο, να έχουμε δηλαδή αρκετές ελεύθερες μονάδες στις ΜΕΘ και δε θα φοβόμαστε ότι θα μείνουν εκτός πολίτες. Κανένας δεν είναι σε γυάλα ή φούσκα».

Παράλληλα, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου πρόσθεσε πως θα μπορούσε να ανοίξει όχι όμως μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
«Η τακτική μας είναι ότι ανοίγουμε ένα βήμα τη φορά. Όλα αυτά όμως, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της Παρασκευής θα το επιτρέπουν» επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Ό,τι και να κάνουμε έχει ρίσκο, και οποιαδήποτε εισήγηση κάνουμε μπορεί να ανακληθεί αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το ρίσκο είναι ο πολίτης που θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει το μετρό για να πάει στο κατάστημα. Αυτό σημαίνει κινητικότητα» δήλωσε ο κ. Σύψας.

Η πορεία των κρουσμάτων τις πέντε τελευταίες ημέρες στον κεντρικό τομέα Αθηνών 

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 62 13/1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 106 12/1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 59 11/1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 48 10/1
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 78 9/1

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here