Προς «ναυάγιο» το περίφημο ντιμπέιτ των εκλογών

Όπως όλα δείχνουν δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι εκπρόσωποί τους δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του.

Από τη σημερινή τρίτη συνάντηση στη Βουλή των εκπροσώπων προέκυψε ότι τα επιτελεία δεν είναι διατεθειμένα να διακόψουν τις προγραμματισμένες προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις προκειμένου να είναι όλοι επικεφαλής παρόντες την 1 Ιουλίου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πέμπτης είχαν συμφωνήσει μόνο στη διάρκεια του ντιμπέιτ η οποία θα έφτανε από δύο έως δυόμισι ώρες αλλά είχαν διαφωνήσει κατά κύριο λόγο στις θεματικές ενότητες και στον εμπλουτισμό της διαδικασίας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν ένα βήμα πίσω για να γίνει ο διάλογος, αλλιώς να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ημερομηνίες που έχει δεχτεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ επέρριψε την ευθύνη στο κυβερνών κόμμα για το «ναυάγιο», υποστήριξε ότι η Πειραιώς είπε «ναι» στο διάλογο και την αντιπαράθεση για όλα τα «καυτά» ζητήματα και δήλωσε πως οι πολίτες θα ενημερωθούν από τα προγράμματα των κομμάτων κι όχι μέσω ντιμπέιτ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here