Προς παράταση ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε μετά το πέρας των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών,την Πέμπτη,  ότι οι συζητήσεις «πάνε πολύ καλά… και είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το staff level agreement».

Αναφερόμενος σε επιμέρους θέματα, δήλωσε ότι στα δημοσιονομικά υπάρχει μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, ενώ συζητείται η παράταση στον ν. Κατσέλη και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε αναφέρει ότι υπάρχει ικανοποίηση στην πλευρά των θεσμών από τους ρυθμούς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει διάχυση στην περιφέρεια και δεν είναι εστιασμένοι στην Αθήνα. Παράλληλα, για τον ν. Κατσέλη υπάρχει αύξηση του ρυθμού μείωσης του «αποθέματος» των εκκρεμών αιτήσεων και οι αποφάσεις που εκδίδονται σε σχέση με τις αιτήσεις είναι σε ποσοστό 167% (σχέση 1,7 προς 1).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά αύριο το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Οι συζητήσεις της Παρασκευής περιλαμβάνουν φορολογικά θέματα (ΕΝΦΙΑ) δημοσιονομική διαχείριση, επιχειρηματικό περιβάλλον και αγορές προϊόντων, εργασιακά, κοινωνική πρόνοια, χρηματοπιστωτικά και follow up- Δημοσιονομικά.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών για την Παρασκευή 18 Μαΐου διαμορφώνεται ως εξής:

  • 10:00 Φορολογικά
  • 11.00 Δημοσιονομική διαχείριση
  • 12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον &  Αγορές Προϊόντων
  • 13:00 Εργασιακά
  • 16:00 Κοινωνική πρόνοια
  • 17:00 Χρηματοπιστωτικά
  • 19.00 Follow up Δημοσιονομικά
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here