Προς κατάργηση η έκπτωση 10% στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ

Την πιθανότητα κατάργησης της έκπτωσης 10% για τους συνεπείς πελάτες της μελετά η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο μειώθηκε από το 15% στο 10%, η έκπτωση συνέπειας.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θεωρούν ότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός.

Στα σχέδια της ΔΕΗ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να υπάρξουν αλλαγές στα κλιμάκια κατανάλωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις χρεώσεις που τα συνοδεύουν, ενώ αρκετά πιθανή πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, θα ληφθούν ισοδύναμα μέτρα μειώσεων σε άλλες χρεώσεις, τα οποία θα εξουδετερώνουν τις όποιες επιβαρύνσεις,ώστε το τελικό αποτέλεσμα στον λογαριασμό που λαμβάνει στα χέρια του ο καταναλωτής να είναι μηδενικό, όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here