Προς ΕΣΗΕΑ: Καλά, παραπέμψατε τον Καψώχα- Για τον Πορτοσάλτε και τους ομοίους του, δεν ισχύουν τα ίδια;

Η παραπομπή του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σ. Καψώχα στο πειθαρχικό από την επαγγελματική ένωση των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ, δημιουργεί εκ των πραγμάτων, ένα σημαντικό προηγούμενο.
Η επίκληση του Κώδικα Δεοντολογίας από την ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να γίνεται αλά κάρτ. Η χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στο δημόσιο λόγο, είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση. Οχι μόνο όταν αφορά τον κ. Μητσοτάκη αλλά και όταν στρέφεται κατά του πρωθυπουργού.
Η μήπως όχι κύριοι της ΕΣΗΕΑ; Οι συνεχείς, καταιγιστικές προσβλητικές ύβρεις που εκστομίζει καθημερινά, ο δημοσιογράφος του Σκάι, Αρης Πορτοσάλτε  κατά του πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον κυνικό ψεύτη και υποκριτή, δεν προσβάλει τους θεσμούς και τις δημοκρατικές αξίες;
Θα έπρεπε ήδη η ΕΣΗΕΑ, με βάση το σημερινό σκπετικό της, εδώ και μήνες, να έχει παραπέμψει και μάλιστα κατ΄επανάληψη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο στο πειθαρχικό, απαιτώντας την τήρηση της δημοσιογραφικης δεοντολογίας και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που ουτως ή άλλως χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες.
‘Η μήπως οι ύβρεις κατά του πρωθυπουργού αποτελούν πολιτική κριτική;
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της, κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας, τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών.
Το άρθρο 1 εδ. δ΄ του Κώδικα που ρητά αναφέρει: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του», έχει εφαρμογή σε όλους ανεξαιρέτως.
Η ΕΣΗΕΑ, οφείλει να παρέμβει συνολικά σε όσα συμβαίνουν στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ και τα οποια ακυρώνουν συνολικά την δημοσιογραφία και την ενημέρωση στη χώρα. Είναι ήδη πολύ αργά, για να κλείνει τα μάτια…
Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here