Προπληρωμένες κάρτες αξιοπρέπειας για τους πρόσφυγες

 

Όλο και περισσότεροι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, λαμβάνοντας βοήθεια μέσω των προπληρωμένων καρτών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας οι πρόσφυγες μπορούν με αξιοπρέπεια να επιλέξουν τον τρόπο που θα καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινότητα

Στους δικαιούχους που πληρούν τα κριτήρια θα παρέχονται προπληρωμένες κάρτες που θα ανατροφοδοτούνται μηνιαία, με συγκεκριμένο ποσό που υπολογίστηκε  με βάση την κάλυψη των βασικών εξόδων στην Ελλάδα (εκτός του ενοικίου/και του ποσού διαμονής), σύμφωνα με τα οριζόμενα κριτήρια που συμφωνήθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση. Οι κάρτες θα επιτρέπουν την ανάληψη μετρητών από κάθε ΑΤΜ καθώς επίσης και τις αγορές από εμπορικά καταστήματα με τη χρήση τερματικών μηχανών μόνο εντός Ελλάδας. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα λαμβάνεται μηνιαίως εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειας. Το ελάχιστο ποσό θα είναι 90 ευρώ για ένα άτομο, ενώ το μέγιστο ποσό για πολυμελείς οικογένειες θα ανέρχεται έως και τα 330 ευρώ.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με μία σειρά από οργανώσεις, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here