Προκλητικός και προσβλητικός προς τους εργαζόμενους ο Κυρ. Μητσοτάκης: Φάντασμα του παρελθόντος οκτάωρο και συνδικαλισμός!

Με μια εξαιρετικά επιθετική και προκλητική ρητορική εμφανίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε το οκτάωρο ως «φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν», ενώ ισχυρίστηκε πως οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα ισχύουν μόνο αν τις ζητήσει ο εργαζόμενος.

«Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», είπε κατά την εισήγησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκόπης με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου».

Επιχειρώντας να κάνει το μαύρο άσπρο, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ακόμα πως «το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο ως έχει». Και συνέχισε λέγοντας πως η ελστικοποίηση είναι δικαίωμα του εργαζόμενου: «Έκείνο που προστίθεται είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος».

Ευχολόγια για τα εμβόλια τη στιγμή που φουντώνουν παγκοσμίως οι αναβολές

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς ως «σύμμαχο» για την υπέρβαση της πανδημίας, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις αναβολές εμβολιασμών διεθνώς τόσο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson όσο και με αυτό της AstraZeneca. Αρκέστηκε μόνο στις ευχές και στον ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πώς «παρακολουθούμε και εμείς τις εξελίξεις». Και κατόπιν συνέχισε: «Πιστεύω, ελπίζω, εύχομαι ότι η καθυστέρηση των δεδομένων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα είναι προσωρινή, όμως σε καμία περίπτωση -και θέλω να το επαναλάβω αυτό- κανείς δεν αμφισβητεί την ασφάλεια, αλλά κυρίως και τη σημασία των εμβολίων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here