Προκλητική κινδυνολογία Μητσοτάκη για τη γρίπη-Αποστομωτική απάντηση από Τσίπρα-Ξανθό

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, κινδυνολογεί ασύστολα όχι μόνο στα εθνικά θέματα αλλά και στο ευαίσθητο θέμα της υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά την επιδημία και τον πόνο από τους θανάτους ων 40 συμπολιτών μας, με ανοίκειο και χυδαίο τρόπο.

Γι αυτό και ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, λέγοντας:

«Η γρίπη, ανέφερε προκαλεί ανησυχία στην ελληνική κοινωνία και εξήγησε: 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους και πολλοί νοσηλεύονται και νοσούν από τον ιό της γρίπης. Είναι γεγονός απαράδεκτο και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως το θέμα, δεν προχώρησε στην ενημέρωση του κοινού ή στον εφοδιασμό των φαρμακείων. Η πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της».

Στον επικίνδυνο κιτρινισμό του, απάντησε αρχικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στο τρόπο με τον οποίο κινδυνολογεί ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα δημόσιας υγείας, λέγοντας ότι ο ιός φέτος είναι ιδιαίτερα επιθετικος, ότι στη Γαλλία έχουμε περισσότερους απο 1.000 θανάτους και πως έχουν ήδη εμβολιαστεί πάν από 2 εκ. συμπολίτες μας όταν πέρσι ήταν περίπου 1.5 εκ. οι εμβολιασμένοι.

Στον κ. Μητσοτάκη απάντησε και ο πρωθυπουργός, λέγοντας:»Σας απάντησε με την πρέπουσα σοβαρότητα ο υπουργός Υγείας», είπε αναφορικά με την παρέμβαση που ζήτησε και έκανε προηγουμένως ο κ. Ξανθός.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε παράλληλα τη θέση που είχε εκφράσει προηγουμενώς ο κ. Μητσοτάκης για τον αριθμό των κλινών στα νοσοκομεία, επί των οποίων προέβη σε σύγκριση.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here