Προκλητική δήλωση Μητσοτάκη: Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία

Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται στα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει προκλητικά ότι «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά».

«Τα πρώτα πράγματα τα οποία μας είπαν οι ειδικοί, νομίζω ήταν απολύτως λογικό, είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Διότι, εκεί εκ των πραγμάτων υπάρχει συγχρωτισμός. Και το κάναμε αυτό. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είχαμε προσθέσει και περισσότερα λεωφορεία, αλλά δεν ξέρω αν αυτό ήταν εφικτό» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιήσαμε καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης, κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Προφανώς θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να κάνουμε και κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό, γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά».

Κανείς δε ζήτησε από την κυβέρνηση να «γεννήσει» λεωφορεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως θα μπορούσε αντί σπαταλάει εκατομμύρια σε πανάκριβα δώρα προς τους καναλάρχες και τους κλινικάρχες, να επενδύσει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπενθυμίζεται ότι 270 λεωφορεία και τρόλεϊ «κάθονται» στα αμαξοστάσια, καθώς είτε χρειάζονται μικρές επιδιορθώσεις, είτε οδηγοί και μηχανικοί βρίσκονται αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here