Προκλητική δικαιολογία του Γ.Γ. ειδικών φρουρών για τη ρίψη κρότου λάμψης σε πολυκατοικία: «Είναι κοινόχρηστος χώρος, ήταν ανοιχτή η πόρτα» (Video)

Μια απίστευτη και συνάμα προκλητική δικαιολογία χρησιμοποίησε ο γ.γ των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, για την ρίψη κρότου λάμψης σε είσοδο πλυκατοικίας από ΜΤ στα Εξάρχεια.

Ο αστυνομικός βέβαια πώς είναι δυνατόν να κατηγορήσει άλλους αστυνομικούς… αλλά όταν δικαιολογείς περιστατικά όπως αυτό το χθεσινό, όπου άνδρες της ΔΡΑΣΗ, πάνοπλοι σαν αστακοί κυνηγούσαν σε στενό των Εξαρχείων κάποιους ανθρώπους που θέλησαν να αφήσουν ένα ουλούδι στο μηνμείο του Αλέξη και να μπουκάρουν στην είσοδο πολυκατοικίας πετώντας μάλιστα και κρότου λάμψης, τότε τι άλλο απομένει…

 

Ο γενικός γραμματέας των ειδικών, Στράτος Μαυροειδάκος φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό, δικαιολογώντας την κίνηση αυτή.

«Η πολυκατοικία είναι κοινόχρηστος χώρος, ήταν ανοιχτή η πόρτα. Όταν προσπαθεί να συλλάβει κάποιον ο αστυνομικός, σε κοινόχρηστο χώρο, μπορεί να το κάνει. Τώρα για την βολίδα κρότου λάμψης στο σημείο από ότι είδατε δεν έσπασαν τζάμια ούτε υπήρχε τραυματισμός. Απλά ενοχλεί η παρουσία της αστυνομίας και όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι στα μπαλκόνια μόνο κάτοικοι δεν είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν η Μαρία Αναστασοπούλου του επεσήμανε οτι μένουν άνθρωποι εκεί, ο κ. Μαυροειδάκος, δήλωσε: «Και κάποιοι άλλοι που θυμάστε τα προηγούμενα χρόνια, πετάγαν ψυγεία, μολότοφ. Δεν είναι κάτοικοι, ήταν εκεί για να τραβάνε πλάνα. Κάποιους ενοχλεί η αστυνομία», ενώ μετά συμπλήρωσε: «Μην είστε τόσο σίγουροι οτι είναι κάτοικοι. Είναι άτομα που είναι έτοιμα με τα κινητά τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here