Προκλητική απάντηση του υπ. Προστασίας Πολίτη για το κορωνοπάρτι Μητσοτάκη στην Ικαρία: Δεν απαγορεύονταν επισκέψεις σε οικίες!

Σε μια απίθανη δήλωση προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την απάντηση του σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο «νομιμοποίησε» το κορωνοπάρτι του Κυρ. Μητσοτάκη στο σπίτι του βουλευτή του στην Ικαρία, αλλά μας πληροφορεί ότι δεν απαγορευόταν από καμία διάταξη οι επισκέψεις σε σπίτια!!!!

Την ώρα που επιβάλλονταν σκληρότερα μέτρα σε όλη σχεδόν τη χώρα και απαγορεύονταν για όλους συγκεντρώσεις σε σπίτια άνω των 9 ατόμων, η κυβέρνηση δια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έρχεται προκλητικά να ισχυρισθεί, ψευδέστατα και κυνικά, ότι δεν απαγορεύονταν οι..επισκέψεις στα σπίτια!!! Ετσι, προφανώς βάφτισε το φαγοπότι του πρωθυπουργού και 40 και πλέον ατόμων σ’ ένα μπαλκόνι σπιτιού στην Ικαρία!

Πρόκειται για πρωτοφανή οροϊδία μέσα στα μούτρα του ελληνικού λαού από την ίδια την κυβέρνηση, που έως τώρα όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει, ήταν μια εικόνα που δεν θα επαναληφθεί. Μα αν ήταν καθόλα σύννομη , γιατί να μην επαναληφθεί;

Η ερώτηση

Με την ερώτηση οι βουλευτές ζητούσαν να μάθουν γιατί οι αστυνομικές αρχές του νησιού δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα όταν διαπίστωσαν ότι η κουστωδία του πρωθυπουργού με επικεφαλής τον ιδιο παραβίαζαν τα μέτρα και δεν τους επέβαλαν το αναλογούν πρόστιμο.

Η ακριβής επίμαχη φράση στο έγγραφο απάντησης που υπογράφει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, είναι:

«Επιπλέον, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες».

Ωστόσο, λίγο πιο πανω στο ίδιο έγγραφο, υπάρχει άλλη διατύπωση που περιγράφει τα μέτρα και αντιφάσκει με την προηγούμενη διαπίστωση του υπουργείου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα δε με το σημείο 1 του προαναφερόμενου πίνακα, ίσχυε αναστολή
των συναθροίσεων/ δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή
δημοσίου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 131)».

Υπήρχε λοιπόν αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων ή όχι; Και ήταν το τραπέζωμα του πρωθυπουργού και μιας συνοδείας 30-40 ατόμων στο μπαλκόνι του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ Σάμου κ. Στεφανάδη, μια απλή επίσκεψη σε σπίτι;

Προφανώς, εκεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρίσκονται σε σύγχυση και παντελή αδυαμία να αιτιολογήσουν την πραξη του πρωθυπουργού και την δική τους αδράνεια, Και για αυτό αραδιάζουν όλα αυτά τα ακατανόητα επιχειρήματα.

Ολα νόμιμα και καλώς καμωμένα λοιπόν; Τότε οφείλεται να επιστρέψετε όλα τα πρόστιμα που έχετε επιβάλει για ανάλογες περιπτώσεις έως τοτε.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απάντηση

Απάντηση στην Ερώτηση 3995_signed.pdf

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here