Πρόκληση Μπολσονάρου: Η δημοκρατία και η ελευθερία υπάρχουν μόνο όταν οι ένοπλες δυνάμεις το επιθυμούν

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίχ Μπολσονάρου προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση. Σε μια ομιλία του σε μια εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού στο Ρίο ντε Ζανέιρο, έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους στρατηγούς εν αποστρατεία, τους οποίους έχει ορίσει υπουργούς στην κυβέρνησή του, ο Μπολσονάρου αποκάλεσε τον στρατό τελικό κριτη της δημοκρατίας και της ελευθερίας!

«Η δημοκρατία και η ελευθερία υφίστανται μόνο όταν οι ένοπλες δυνάμεις το επιθυμούν», επισήμανε ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του στρατού και νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας της χώρας (1964-1985).

Επικριτές του ακροδεξιού προέδρου διατυπώνουν ανησυχίες για τον αυξανόμενο ρόλο που αποκτούν υψηλόβαθμοι πρώην αξιωματικοί του στρατού στην κυβέρνηση Μπολσονάρου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπραζίλια, ο αντιπρόεδρος της χώρας Χάμιλτον Μουράο υπεραμύνθηκε των σχολίων Μπολσονάρου, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν σκοπό να αποτελέσουν μια απειλή.

«Ο πρόεδρος είπε ότι αν οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι προσηλωμένες στην δημοκρατία και την ελευθερία, αυτές οι αξίες θα πεθάνουν. Αυτό συνέβη στην Βενεζουέλα, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν αυτές τις αξίες», τόνισε ο Μουράο

Ο Μπολσονάρου τόνισε στην ομιλία του ότι ο στρατός δεν θα γλυτώσει από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο ίδιος. «Αυτό που θέλω από εσάς είναι μια θυσία», τόνισε, σημειώνοντας ότι το νέο σύστημα «θα επηρεάσει στον στρατό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here