Προκαταρκτική: Θα ψάξει λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου για ξέπλυμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Δεδομένα από λογαριασμούς που έχουν σχέση με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου, θα αναζητήσει κατά προτεραιότητα η Επιτροπή Προκαταρκτική Εξέτασης για τους Εξοπλισμούς της περιόδου 2001 – 2004, με στόχο να στοιχειοθετηθεί το πιθανό αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

Η Προανακριτική Επιτροπή, στην πρώτη συνεδρίασή της, διαπίστωσε ομόφωνα ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα περί της απιστίας κατά του Δημοσίου, που βάρυναν τον Γιάννο Παπαντωνίου και αποφάσισε ότι θα πρέπει να ανατρέξει σε στοιχεία για το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για το οποίο δεν υφίσταται παραγραφή.

Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αναρμοδιότητας της Επιτροπής και για το αδίκημα του μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό, καθώς αυτό είναι διαρκές και εξετάζεται από την Δικαιοσύνη χωρίς να προσκρούει σε ασυλία υπουργού, και πρότειναν να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, από την οποία ήδη διεξάγεται έρευνα.

Η Προανακριτική Επιτροπή, θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, για την οριοθέτησή των αρμοδιοτήτων της σχετικώς με το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», δεδομένου ότι αυτό έγινε αποδεκτό και εκ μέρους του προέδρου, Ν. Παρασκευόπουλου και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here