Προκαταρκτική: Σκηνικό προστασίας πατέρα και υιού Καλογρίτσα από ΝΔ

Η σημερινή συνεδρίαση στην προκαταρκτική για τους μάρτυρες που θα εξεταστούν και τη σειρά που θα εμφανιστούν ενώπιόν της, αποκάλυψε πλήρως τις μεθοδεύσεις της ΝΔ.

Η πλειοψηφία της επιτροπής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στην προκαταρκτική ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, που με την εταιρία του συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για τον υιό του Χρήστου Καλογρίτσα, που στις δικές του καταθέσεις έχει στηρίξει η ΝΔ την προκαταρκτική – φάρσα εναντίον του Νίκου Παππά.

Η ΝΔ αρνήθηκε την κατάθεση του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα με το σκεπτικό πως με βάση το καταστατικό της εταιρίας Τοξότης δεν δικαιολογείται να κληθεί στην επιτροπή. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως η όλη υπόθεση αφορά ουσιαστικά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξ ου και κρίνεται κρίσιμη η κατάθεση του συμμετέχοντα στον διαγωνισμό Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Πρώτα Τόμπρας, μετά Καλογρίτσας

Παράλληλα, η ΝΔ πρότεινε να καταθέσει πρώτος ο Κυριάκος Τόμπρας, στέλεχος των επιχειρήσεων Χρήστου Καλογρίτσα, που είχε υπό την ευθύνη του τις συζητήσεις με τον λιβανέζικο τεχνικό κολοσσό CCC. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταθέσει πρώτος, όμως, ο Χρήστος Καλογρίτσας, καθώς πάνω του στηρίζεται η όλη υπόθεση.

Η ΝΔ ακολουθεί αυτή την τακτική -καθώς φαίνεται- για να προετοιμαστεί κατάλληλα ο Χρήστος Καλογρίτσας να «απαντήσει» για όσα πει ο Κυριάκος Τόμπρας αναφορικά με την συνεργασία της «Τοξότης» με τον λιβανέζικο κολοσσό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε πάντως το γεγονός πως η εκπρόσωπος του Κιν.Αλ., Νάντια Γιαννακοπούλουυπερψήφισε τις προτάσεις της ΝΔ, παρά το γεγονός πως είχε καταθέσει ξεχωριστή πρόταση για τους μάρτυρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here