Προκαταρκτική: Ο Καλογρίτσας αποκαλεί την διαδικασία φιάσκο και δίνει «οδηγίες» στη ΝΔ!

Εξώδικο στην Προκαταρκτική Επιτροπή απέστειλε ο βασικός μάρτυρας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καλογρίτσας, σημειώνοντας ότι «η κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία».

Ο εργολάβος μεταξύ άλλων απαιτεί να μάθει «τα κίνητρα και τους λόγους» που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC.

Όπως σχολιάζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Προκαταρκτική Επιτροπή, τους γνωστοποίησε εξώδικη δήλωση, αίτηση και πρόσκληση του Χρήστου Καλογρίτσα «με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

  • κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους
  • κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και
  • χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία»

«Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά» σημειώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτουν:

«Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προανακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία.

Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της».

Ακολουθεί αναλυτικά το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα

Η απάντηση της ΝΔ

Σε κρίση βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία μετά το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική, με το οποίο εκφράζει απαιτήσεις και υποδείξεις σε σχέση με τη «γραμμή» που πρέπει να ακολουθήσουν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Με δήλωσή τους, τα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πανικό και έκδηλη ανησυχία. Αποφεύγουν ακόμα και να εκφέρουν τη λέξη «εξώδικο», κάνοντας λόγο για «αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση».

Διαβάστε επίσης: Ο Καλογρίτσας χλευάζει ΝΔ – ΚΙΝΑΛ με εξώδικο στην Προανακριτική: «Η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία»

Διαβάστε τη δήλωση των μελών της ΝΔ:

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων ειναι έκδηλος. Προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και έχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατα την εξέταση των μαρτύρων».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here