Προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα για την ανακοίνωση της «Θύρας 4»

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διέταξε ο αθλητικός εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης, Νίκος Κωνσταντίνου. Ο λόγος είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Θύρα 4», ένας από τους παλαιότερους και πιο ιστορικούς συνδέσμους του ΠΑΟΚ, μέσω της οποίας επιδοκιμάζει και συμφωνεί με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Ο κ.Κωνσταντίνου, θεώρησε πως η προαναφερθείσα ανακοίνωση εντάσσεται στο άρθρο 41ΣΤ’ του Αθλητικού νόμου και γι’αυτό μέσω εισαγγελικής παραγγελίας ζήτησε από το Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. να ξεκινήσει έρευνες, ώστε να εξακριβωθεί το αν στοιχειοθετούνται τα εγκλήματα της παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή διευκόλυνσης διάπραξης επεισοδίων, πράξεις οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση το λιγότερο έξι μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι που φέρονται ως συντάκτες της ανακοίνωσης, θα κληθούν για να καταθέσουν ως ύποπτοι για αξιόποινες πράξεις, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχουν προβεί ή υποκινήσει κάποια από τις παραπάνω.

Δύο συγκεκριμένα κομμάτια, ήταν αυτά εξ’ αιτίας των οποίων προκλήθηκε η παρέμβαση. Το ένα ανέφερε πως «ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι περήφανος για όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό», ενώ το δεύτερο ήταν αυτό στο οποίο οι συντάκτες όχι μόνο δεν καταφέρονταν κατά των επεισοδίων, απεναντίας όμως, προσπαθούσαν να εξηγήσουν και να υποστηρίξουν το γιατί οι πράξεις των οπαδών αντί για καταδικαστέες, απένημαν δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here