Προκαταρκτική έρευνα για το αν υφίσταται ή όχι «εγκληματική οργάνωση» στο μπάσκετ

Προκαταρκτική έρευνα της καταγγελίας που είχε κάνει ο έκπτωτος, πλέον, πρόεδρος της ομοσπονδίας διαιτητών μπάσκετ, Ηλίας Καφφές, ο οποίος είχε αναρωτηθεί μέσω ανακοίνωσης της ΟΔΚΕ, αν στο ελληνικό μπάσκετ υφίσταται ή όχι «εγκληματική οργάνωση», ξεκίνησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Λαΐνης. Η επιστολή – καταγγελία είχε κοινοποιηθεί στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος τη διαβίβασε στον συνάδελφό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Καθημερινής» και της «Live Sport» δέχθηκαν κλήση για κατάθεση από την εισαγγελία 15 άτομα, που απαρτίζονται από έναν πολύ υψηλά ιστάμενο παράγοντα της ΕΟΚ, δύο μέλη της ΚΕΔ, τρεις πρώην διαιτητές, εν ενεργεία διαιτητές και πρόεδροι Ενώσεων, ωστόσο κανένας εξ αυτών δεν καταθέτει ως κατηγορούμενος.

Η διαμάχη που άρχισε ο έκπτωτος πρόεδρος της ΟΔΚΕ με την ΕΟΚ, είχε ως αφορμή την υπεράσπιση των διαιτητών για τις οικονομικές οφειλές της ομοσπονδίας προς αυτούς και ενώ οι ίδιοι οι εν ενεργεία ρέφερι δεν έχουν προχωρήσει ως τώρα σε αναστολή των υποχρεώσεών τους για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων.

Η ΕΟΚ αμφισβητεί το ύψος της οφειλής που ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η ΟΔΚΕ. Παράλληλα, η σπίλωση της υπόληψης των τεσσάρων μελών της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Παπαδόπουλος, Παπαδημητρίου) είχε ως αντίδραση την κατάθεση αγωγής εναντίον του Καφφέ (αρνήθηκε να ανακαλέσει), ο οποίος θα κληθεί να αποδείξει στον κ. Λαΐνη και στη δικαιοσύνη, τις καταγγελίες που είχε κάνει για ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης».

Κατά το ρεπορτάζ, αρχικά, είχαν γίνει κλήσεις έξι ατόμων, ορισμένοι εκ των οποίων απέφυγαν να απευθυνθούν στην εισαγγελία διότι δεν επιθυμούσαν «να βρεθούν σε αυτήν την κατάσταση», ενώ ρώτησαν λεπτομέρειες για το πότε θα πρέπει να καταθέσουν. Όλα τα πρόσωπα προέρχονται από το χώρο της ΕΟΚ και της διαιτησίας και δεν αφορούν τους συλλόγους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here