Προκαλεί η εμφυλιοπολεμική δήλωση Κυρανάκη-Καρχιμάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτή την παράταξη

Σε μια προκλητική εμφυλιοπολεμική δήλωση  προέβη ο Κώστας Κυρανάκης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής, στις 22 Μαρτίου, δήλωσε ότι «οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες».

Προφανώς ο κ. Κυρανάκης ενσαρκώνει την πιο ακραία εκδοχή της δεξιάς των κ. Μητσοτάκη, Γεωγιάδη, Βορίδη.

Καχριμάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτή την παράταξη

Αντίδραση για το θέμα υπήρξε από την πλευρά του Μιχάλη Καρχιμάκη, στελέχους του ΚΙΔΗΣΟ και υποψηφίου βουλευτή με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο Δυτικό τομέα της Β΄Αθηνών, ο οποίος σχολίασε:

«Η δήλωση αυτή του κ. Κυρανάκη πέρα από την έλλειψη ιστορικού υποβάθρου, κρύβει και κάτι βαθιά πολιτικό. Κρύβει την τρομακτική πρόθεση της ΝΔ να επαναφέρει το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Κρύβει την ριζομένη, σκοταδιστική αντίληψη, πως η επένδυση στο μίσος και το Διχασμό μπορεί να είναι πολιτική θέση.

Η δήλωση αυτή όμως φανερώνει και κάτι, φανερώνει το γιατί το Κίνημα Αλλαγής, η ιστορική συνέχεια του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το πολιτικό χώρο.

Εμείς παραμένουμε υπερήφανοι για την πραγματική λήξη του εμφυλίου χάρη στην αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, και λέμε ευθαρσώς στους κάθε είδους «Κυρανάκηδες», ότι όπως τους κλείσαμε μια φορά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, έτσι θα κάνουμε και πάλι, τώρα που άρχισαν να ξεπορτίζουν…».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here