Πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων στη Βουλή: Το ν/σ για τα φρουτάκια εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες, το συζητούμενο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, προωθεί τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ και γράφηκε καθ υπόδειξην της εταιρείας όπως είχε γίνει πριν λίγο καιρό και στη Κύπρο, έκανε στη επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο  πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχουν Παιγνίων (ΕΕΠΠ), Αντώνης Στεργιώτης, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.

Ο κ. Στεργιώτης που είχε διορισθεί επί υπουργίας Γ. Βαρουφάκη αλλά αντικαταστάθηκε στη συνέχεια, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση της σύμβασης για τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ (παιγνιομηχανήματα τύπου VLT) που συζητείται στη Βουλή αποτελεί αντίστοιχη περίπτωση με ότι είχε γίνει στη Κύπρο όπου αποσύρθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση γιατί αποκαλύφθηκε ότι γράφτηκε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ.

Ο κ. Στεργιώτης κατήγγειλε επίσης και ότι η μείωση του παιγνιομηχανημάτων από 35.000 σε 25.000 που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι μεν μια θετική πρωτοβουλία αλλά ουσιαστικά αποτελεί αίτημα του ίδιου του ΟΠΑΠ και τον εξυπηρετεί οικονομικά. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έλαβε ως αντάλλαγμα για την μείωση του αριθμού των παιγνιομηχανημάτων την επέκταση της σύμβασης με το Δημόσιο για 8 ακόμη χρόνια.

«Ο ΟΠΑΠ ήθελε να ξεφορτωθεί αυτά τα μηχανήματα» εξήγησε ο κ. Στεργιώτης και πρόσθεσε αποκαλυπτικά: «μειώθηκε ο αριθμός των VLTs όπως ήθελε ο ΟΠΑΠ και παράλληλα πέτυχε ως δώρο την παράταση της αποκλειστικότητας». Ο κ. Στεργιώτης υπογράμμισε, επίσης, ότι η αύξηση των VLTs από 25 σε 50 σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών παιγνίων (playrooms) αυξάνει κατά 150% τα έσοδα ανά παιγνιομηχάνημα.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών

«Κύριε Στεργιώτη, πράγματι, το αναφέρατε κι εσείς, για τα νόμιμα VLTs κάνατε ένα νέο κανονισμό. Όμως, για τις παράνομες εταιρείες και ως εκ τούτου για τον παράνομο τζόγο, δεν είχατε επιληφθεί. Για παράδειγμα, η black list που φτιάχνει η επιτροπή και όταν μπαίνει μια εταιρεία μπλόκαρεται το σάιτ και επομένως, δεν μπορεί ένας χρήστης να μπαίνει εκεί.Εσείς, προχωρήσατε στην ανανέωση της black list»;,επεσήμανε ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, διατύπωσε αιχμές:

Μήπως κ. Στεργιώτη, η προηγούμενη επαγγελματική σας σταδιοδρομία για πολλά χρόνια στα καζίνο ήταν εκείνη, που τελικά, σας δυσκόλευε να λειτουργήσετε υπέρ του Δημοσίου και να χάνει το Δημόσιο 300 με 400 εκατ. ευρώ το χρόνο; Για εγκλήματα έφταναν καταγγελίες στα χέρια σας. Έχετε ο ίδιος δηλώσει: «Ξέρω το έγκλημα εις βάρος του Δημοσίου και δεν κάνω τίποτα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here