Πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» έξω από την Alpha Bank την Τρίτη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας, προχωρούν την προσεχή Τρίτη, 7 Ιουλίου, οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας», καλώντας την τράπεζα να κάνει πίσω από την καταχρηστική ανακοπή στη διανομή του εκπλειστηριάσματος.

Οι περίπου 850 πρώην εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας σε λίγες ημέρες επρόκειτο να πάρουν μέρος από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους σχεδόν εννέα χρόνια μετά το «κανόνι», αλλά πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καταχρηστικές ανακοπές από τις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς.

Το θέμα αναδείχθηκε και στη Βουλή, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση εμφανίστηκαν να ομονοούν ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρα υπέρ των πρώην εργαζομένων. Παρολ’ αυτά οι διοικήσεις των τραπεζών εξακολουθούν να κωφεύουν τόσο στις δίκαιες εκκλήσεις για απόσυρση των ανακοπών αλλά και στο κύμα συμπαράστασης από εργατικά σωματεία, ενώσεις και του συνόλου των πολιτικών δυναμέων.

Η κινητοποίηση των πρώην εργαζομένων θα γίνει στις 11 το πρωί της Τρίτης, στο πεζοδρόμιο έξω απο την Alpha Bank, Σταδίου 40.

Το σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα συνοδεύεται και από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρωτοσέλιδο για το δίκαιο αίτημα των εκατοντάδων πρώην εργαζομένων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here