Πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού: «Οι εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης οδήγησαν στον θάνατο τον 76χρονο»

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας περιέγραψε ο πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού, Θύμιος Γεωργόπουλος με αφορμή τον θάνατο διασωληνομένου ασθενή εκτός ΜΕΘ με φορητό αναπνευστήρα τουλάχιστον από τη Δευτέρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης αλλά και παραβίαση κάθε υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Υπενθυμίζεται ότι 76χρονος ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ έχασε τη ζωή του, όταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 60χρονος φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και αργά χθες το βράδυ όταν ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στη Μελίνα Βελιμέζη, ο Θ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι «έχει παραβιαστεί κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται διασωληνωμένος ασθενής να βρίσκεται σε κοινό θάλαμο, καθώς δεν επιτηρούνται τα ζωτικά του όργανα και δεν επιτηρείται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Πόσο δε μάλλον όταν βρίσκεται σε θάλαμο με άλλον ασθενή ο οποίος είναι περιπατιτικός».

«Εάν βρισκόταν σε ΜΕΘ, ο άνθρωπος αυτός θα ήταν εν ζωή την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους γιατρούς υπήρχε και βελτίωση της αναπνευστικής του λειτουργίας» υπογράμμισε ο πρώην διοικητής Ερυθρού Σταυρού και πρόσθεσε ότι «εδώ έχουμε εγκληματικές παραλείψεις μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης η οποία ψεύδεται ασυστόλως, καθώς μόλις προχθές ο πρωθυπουργός μας είπε ότι όποιος χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ την έχει».

Παράλληλα ο Θ. Γεωργόπουλος αναδεικνύοντας υποκριτική στάση της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στη δήλωση του Β. Κοντοζαμάνη στις αρχές Ιανουαρίου ότι εάν υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι απόφαση των γιατρών.

Όπως καταγγέλλει ο Θ. Γεωργόπουλος σήμερα στο Ερυθρό Σταυρό, βρίσκονται 9 διασωληνωμένοι ασθενείς (5 γυναίκες και 4 άνδρες) εκτός ΜΕΘ.

«Την ίδια στιγμή», προσθέτει ο ίδιος «η κυβέρνηση δεν προχωράει σε προσλήψεις, προστατεύει την ιδιωτική υγεία και αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό διαθέτει 45 κλίνες ΜΕΘ (non covid) και από αυτές είναι κατειλημμένες οι 10-15».

Καταλήγοντας, ο Θύμιος Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που κατέθεσε η διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού στο υπουργείο υπάρχουν συνολικά 420 κλίνες και «67 από αυτές είναι κενές γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τις υποστηρίξει».

Ο ίδιος τονίζοντας την ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι στο εν λόγω νοσοκομείο για 15 ιατρικά νοσηλευτικά τμήματα, υπάρχουν 13 παθολόγοι ενώ σε μία βάρδια πρόσφατης εφημερίας «είχε την επιτήρηση επικουρικός γιατρός χειρουργικής κατεύθυνσης».

Από Αυγή

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here