Εurogroup: Αμεσα μέτρα-αξιολόγηση, μέσα Δεκεμβρίου ανακεφαλαιοποίηση

Κατεπείγον χρονοδιάγραμμα για εφαρμογή προαπαιτούμενων, αξιολόγηση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τον Δεκέμβριο, έθεσε το Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, τα πρώτα προαπαιτούμενα πρέπει να έχουν εφαρμοσθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ και εν συνεχεία να έχουν συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του μήνα τα κριτήρια που αφορούν την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ/

Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό να γίνει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει -όπως είπε- να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός μεταρρυθμίσεων απομένει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ενώ καινούργιες μεταρρυθμίσεις πρέπει επιπλέον να σχεδιαστούν, όπως είναι οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας. Όπως σημείωσε, είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας να εφαρμόσει το συντομότερο τα συμφωνημένα έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία τόσο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και για την ελάφρυνση του χρέους».

«Όμως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται να έχει προηγηθεί πολλή δουλειά» κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here