Προφυλακίσθηκε ο λογιστής που ως «καθηγητής Πανεπιστημίου» έβαζε απίθανα θέματα και ζητούσε ανταλλάγματα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο απιστευτος καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος εκβιαζε τους σπουδαστές και απαιτούσε 250 ευρώ την ώρα για «ιδιαίτερα» ή άλλες «εξυπηρετήσεις»

Συνάδελφός του τον ειχε καταγγείλει απο το 2004 αλλά ο καθηγητής τον ειχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο συνάδελφός του που δυστυχώς δεν εισακούσθηκε τότε, είχε καταγγείλει ότι ο «καθηγητής» Οικονομικων έβαζε στις εξετάσεις απίθανα θέματα τα οποία ήταν αδύνατον να απαντηθούν απο τους εξεταζομένους -εκτός ύλής κ.λπ.

Ο δε κοσμος το είχε βουκινο, και τα ΤΕΙ κρυφό καμάρι. Επρεπε δυο σπουδαστές να φτάσουν στην Αστυνομια και να τον παγιδεύσουν με τα χρήματα στο χέρι για να πάρει την άγουσα για τη φυλακή.

Ο ίδιος υποστηριζει ότι οι σπουδαστές τον εκδικουνται επειδή υπήρξε αυστηρός και απαιτητικός και τους έβαζε δύσκολα θέματα για το καλό τους….

Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής προφανώς σκέφτηκαν (και του είπαν) οτι  σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας σίγουρα υπάρχουν και άλλοι  αυστηροί και απαιτητικοί καθηγητές, όμως δεν συνωμότησαν για να τους «παγιδεύσουν» δεκάδες σπουδαστές και σπουδάστριες …

Επιπλέον βέβαια υπάρχει υλικό 600 σελίδων -οι απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών των σπουδαστών  με τον ιδιοκτήτη φροντιστηρίου και συνεργό του «καθηγητή» που επίσης προφυλακίσθηκε. (Αλλη μια κατηγορουμένη απο το φροντιστήριο αφέθηκε ελεύθερη υπο περιοριστικούς όρους)

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, ο καθηγητής «έκοβε» φοιτητές  και στη συνέχεια τους προέτρεπε να κάνουν μαθήματα στο φροντιστήριο των δυο συγκατηγορουμένων του, ενώ λάμβανε και «φακελάκια» από τους σπουδαστές για να τους περάσει, ενώ ενιοτε απο κορίτσια σπουδάστριες ζητούσε και ερωτικά ανταλλάγματα  για να τους βάλει καλό βαθμό.

Σε 20 ψηφιακούς δίσκους και 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες μεταξύ του καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους που είχαν δημιουργήσει όλοι μαζί, μια βιομηχανία χρηματισμού από φοιτητές που έδιναν από 250 ευρώ και πάνω, για να περάσουν τα μαθήματα της σχολής. (Τα 250 ευρώ ήταν η τιμή των ιδιαιτέρων κατά ώρα υποτίθεται, για να «ξεπλένεται» η δωροδοκία)

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με τους φοιτητές ακουγεται να εγγυάται την επιτυχία με συμμετοχή στα τμήματα του φροντιστηρίου, ανεξάρτητα του κατά πόσο θα έγραφαν καλά ή όχι οι φοιτητές .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here