Προφυλακίσθηκαν οι 4 από τους 7 από τους νεοναζί της Combat 18

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους,  4 από τους 7 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas.

Μεταξύ των προφυλακισμένων ειναι ο φερομενος ως αρχηγός της οργανωσης, αλλά κι ένας 45χρονος, οι συνομιλίες του οποίου εχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΛΑΣ. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι δέχτηκαν επιμέρους πράξεις, ωστόσο αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Οι υπολοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελευθεροι με τους περιοριστικούς ορους της απαγόρευσης εξόδου από υη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Ανάμεσά τους και ο δικηγόρος του Πειραιά, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, λέγοντας οτι στις συνομιλίες έδινε νομικές συμβουλές στον 35χρονο συγκατηγορούμενο μου που ήταν πελάτης του.

Συμφωνα με πληροφορίες, ενας εκ των κατηγορουμένων, που κρίθηκε προφυλακιστεος, παραδεχτηκε τη συμμετοχή του σε δυο επιθέσεις και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ενήργησε υπό το καθεστώς πιεσης και ψυχικού εξαναγκασμού.

«Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκραφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο «Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω. Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here