Προεκλογική περιοδεία και ομιλία Μητσοτάκη στα Τρίκαλα χωρίς τήρηση μέτρων προστασίας-Υπάρχει εδώ εισαγγελέας;

 

Σε μια καθαρά προεκλογικού τύπου περιοδεία στα Τρίκαλα, ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκεντρωμένο ακροατήριο, προφανώς άνω των 100 ατόμων, στο οποίο δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο απόστασης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μάλιστα και μια μικρή περιοδεία, ακολουθουμενος από πλήθος οπαδών του, που στριμώχνονταν ο ένας δίπλα στον άλλον!

Κατά τα άλλα, η κυβερνηση και ο αρχηγός της ΕΛ>ΑΣ έχουν το θράσος να απαγορεύουν συγκεντρώσεις άν των 100 ατόμων, επικαλούμενοι δήθεν λόγους προστασίας. Αραγε, θα επέμβει εισαγγελέας για ην μη τηρηση των μέτρων, όπως έγινε με το πανεκπαιδευτιό συλλαλητήριο;

Τι έκανε ο Μητσοτάκης στα Τρίκαλα

Σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα βρέθηκε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μία σπουδαία μέρα σήμερα, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο, καθώς είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το εμβληματικό αυτό έργο Ε65, θα ολοκληρωθεί. Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών. Και αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας. Έχω κάνει πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει τελικά το πράσινο φως για να μπορέσει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν αυτό το σημαντικό έργο. Κάτι το οποίο δεν είχαμε καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί θα πίστευαν -όταν ήρθαμε στα πράγματα- ότι δεν θα ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί ποτέ ο Ε65 τουλάχιστον με τη μορφή της σύμβασης παραχώρησης» ανέφερε πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείξει τη σημασία του εν λόγω οδικού άξονα για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά και την Δυτική Μακεδονία, ιδίως μετά την απολιγνιτοποίηση: «Η διαδικασία απολιγνιτοποίησης δημιουργεί εύλογη ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και σημαντικές νέες προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία. Προοπτικές που για να μπορέσουν όμως να γίνουν πράξη θα πρέπει να σπάσει και η απομόνωση της Δυτικής Μακεδονίας προς το Νότο και να είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη προς την Αθήνα και προς όλη τη Νότια Ελλάδα».

Φράγμα Μεσοχώρας

EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας, αν και το έργο συναντά μεγάλες αντιστάσεις με την τοπική κοινωνία να έχει καταφέρει μαζικές κινητοποιήσεις κατά το παρελθόν.

«Έχω δώσει την κατεύθυνση στο υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

► Με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη σε Τρίκαλα και Μεσοχώρα, το Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS», εξέδωσε την ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επειδή αγνοούν προκλητικά την προϊστορία του έργου, είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη και στους διάφορους τεχνοκράτες και επαγγελματίες αλιείς ψήφων Θεσσαλών ότι:
• Το ΥΗΕ Μεσοχώρας δεν είναι έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
• Η Ελλάδα, επειδή δεν εφαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όσον αφορά την προστασία των περιοχών Natura, έχει καταδικαστεί πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το λόγο αυτό.
• Υπάρχει πληθώρα απορριπτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, για όλα τα «σενάρια», που κατά καιρούς επιστρατεύτηκαν.
• Το συγκεκριμένο μοντέλο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας και των αρδευτικών αναγκών της Θεσσαλίας, έχει τεκμηριωθεί ότι είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά επιζήμιο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here