Προειδοποίηση PKK στη Τουρκία για βαρύ τίμημα αν συνεχισθούν οι επιθέσεις

Με βαρύ τίμημα για τις επιθέσεις της εναντίον των Κούρδων ανταρτών  απείλησε την Τουρκία ο εκ των ηγετών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν. «Είμαστε έμπειροι και πλέον ξέρουμε πολύ καλά τι να κάνουμε. Έκαναν μεγάλο λάθος να επιτεθούν εναντίον μας και θα πληρώσουν βαρύ τίμημα γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Άγκυρα, μετά την βομβιστική επίθεση στο Σουρούτς που στοίχισε τη ζωή σε 31 Κούρδους,  ξεκίνησε, αεροπορικές επιθέσεις τόσο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους  όσο και κατά των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ.

Οι αντάρτες του PKK  που θεωρούν την επίθεση κατα των τζιχαντιστών, πρόσχημα για ντε φάκτο διακοπή των ειρηνευτικών προσπαθειών και έναξη πολέμου εναντίον του, έχουν απαντήσει με επιθέσεις κατά των τουρκικών αρχών ασφαλείας τόσο στην Ν.Α Τουρκία όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Πριν λίγες ημερες ανατινάθηκε ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα από ενέργεια την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το PKK.

Το Γαλλικό Πρακτορείο υπολογίζει οτι 31 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της επίθεσης κατά του PKK.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την Παρασκευή ότι η καμπάνια κατά των Κούρδων ανταρτών θα είναι αμείλικτη και δεν είναι προσωρινή, αλλά μακράς πνοής.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 1.700 υπόπτους τον τελευταίο μήνα σε ολόκληρη τη χώρα, για συμμετοχή είτε στο Ισλαμικό Κράτος, είτε στο PKK και στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο (DHKP-C).

Πάντως, ο κ. Καραγιλάν δήλωσε ότι η οργάνωσή του δεν εγκρίνει τη χρήση της μεθόδου των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here