Προειδοποίηση Μόσιαλου για ηλικιωμένους: Θα είναι οι τελευταίοι που θα βγουν από την καραντίνα

Ο  καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς  Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φθίνουσα πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη μέτρων, από τη χώρα μας.

Ο κ. Μόσιαλος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι  θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχουμε αρχές Μάιου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμα τους, όπως η Δανία, όπως οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχτεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται  στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους.

Αναφερόμενος γενικά για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική μα θα πρέπει να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες. Μάλιστα όπως είπε αν ο κορωνοϊός δεν γίνει εποχική νόσος θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες ακόμα και το καλοκαίρι.

Για τους δε εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι, είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here