Προειδοποίηση για Ελλάδα από τη FIBA, αποβολή για Ισπανία, Σλοβενία από το Ευρωμπάσκετ!

Η FIBA απέβαλε την Ισπανία και τη Σλοβενία από το Ευρωμπάσκετ, ύστερα από την απόφασή των εγχώριων Ομοσπονδιών να υπογράψουν απευθείας συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα και όχι το Champions League, ενώ η επιστολή της προς την Ελλάδα φαίνεται πως έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Η Ισπανία και η Σλοβενία, λοιπόν, ήταν οι πρώτες που «πλήρωσαν» την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της FIBA και της Ευρωλίγκας. Μάλιστα οι Σλοβένοι δημοσίευσαν την επιστολή που έλαβαν την Παρασκευή (15/4) και μέσω αυτής αποκλείονται από κάθε διεθνές τουρνουά ανδρών, διότι η Αδριατική Λίγκα, στην οποία παίρνουν μέρος οι ομάδες της χώρας, επέλεξε να δεσμευτεί με την αντιμαχόμενη πλευρά.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο Καμίλ Νόβακ, εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe, αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία «χάνει αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων ανδρών της FIBA Europe, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, φαίνεται πως η επιστολή της FIBA προς την ΕΟΚ είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε την ελληνική πλευρά πως θα έχει κυρώσεις λόγω της απόφασης της ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Eurocup. Η ΕΟΚ θα πρέπει να πείσει την «Ένωση» να πάρει πίσω την απόφασή της έως τις 20 Απριλίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ή θα πρέπει να την αποβάλει από τις εγχώριες διοργανώσεις ή θα έχει η ίδια σοβαρές κυρώσεις.

Εκτός από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Σλοβενία, οι χώρες που έλαβαν επιστολές από τη FIBA είναι οι Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Λιθουανία, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Πολωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIBA εξετάζει εναλλακτικές για τη διεξαγωγή των Προολυμπιακών τουρνουά που έχουν οριστεί να διεξαχθούν σε Βελιγράδι και Τορίνο, αντίστοιχα (4-10/7), αφού η Σερβία και η Ιταλία δεν είναι στις επιθυμητές Ομοσπονδίες και απευθύνθηκε σε επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, ρωτώντας αν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν τη διεξαγωγή Προολυμπιακού τουρνουά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here