Πρόεδρος Βουλής: Να μην ολοκληρωθεί το πραξικόπημα σε βάρος της χώρας

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Με νέα ηγετική εμφάνισή της, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε την κάθετη ρήξη της με την κυβερνητική πολιτική και την ψήφιση των πρoαπαιτούμενων της συμφωνίας. «Στην Ελλάδα γίνεται «πραξικόπημα» που δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί, είπε, χαιρετίζοντας την 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. 

«Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέροντας ότι «έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες( 15 και 22 Ιουλίου) στις οποίες καλείται η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα  χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν  ούτε να  ανταλλάξουν απόψεις».

«Αυτό», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, «είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here