Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς:Προυπόθεση της ανάκαμψης η ανάκτηση εμπιστοσύνης

Αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς  και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικολάου την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταθετών, των επιχειρήσεων, των επενδυτών και της κοινωνίας στις προοπτικές της οικονομίας.

Μιλώντας την Τετάρτη σε πάνελ για την Ελλάδα με θέμα «Greece Investment Outlook Session», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στη Λευκωσία ανάφερε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα συμβάλει στην εμπέδωση κλίματος σταθερότητας, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή  καταθέσεων, θα ενισχύσει  τη ρευστότητα και θα υποστηρίξει την επενδυτική δραστηριότητα και το επιχειρείν.

Ο κ. Χαντζηνικολάου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ύστερα από επτά χρόνια κρίσης, οι Έλληνες σήμερα είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και τα υλοποιήσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη ημέρα.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τόνισε τη σημασία των αλλαγών που έχουν γίνει για την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και οι οποίες εξασφαλίζουν την ορθολογική λήψη αποφάσεων στις χρηματοδοτήσεις, θωρακίζοντας έτσι τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Επισήμανε ότι τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών είναι από τα καλύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα ταλέντου, επάρκειας, εμπειρίας και δεξιοτήτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here