Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστές δεν χειραγωγούνται, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων-Αιχμές κατά των δύο παραιτηθέντων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σαφές και αυστηρό μήνυμα-απάντηση σε όσους αμφισβητούν την δικανική ανεξαρτησία των ανώτατων δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της διάσκεψης για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την ηχηρή παραίτηση δύο αντιπροέδρων από την συνδικαλιστική τους ένωση, έδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από οιοδήποτε ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας».

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ παρατήρησε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει «λόγω κλίματος» τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: «Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως. Να καθήσουν ήρεμοι σ΄ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω».

Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα κάνει προαναγγελία και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο.

Θέλω να θυμίσω πόσο αγώνα έδωσε το ΣτΕ γι να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις. Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε το δικαστήριο και θα συνεχίσει να το δείχνει», τόνισε ο κ. Σακελλαρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here